Як молитися за близьких людей

Молитва за іншу людину відома багато століть і донині є досить дієвим способом духовної допомоги. Не дарма кажуть, що в критичних ситуаціях, коли вичерпані всі людські методи допомоги, залишається тільки молитися. І в деяких випадках саме молитва здатна змінити несприятливу ситуацію. Що потрібно знати, щоб молитва за близьку людину принесла йому допомогу?
Інструкція
1
Необхідно щире бажання допомогти.

Починати будь-яку допомогу можна, тільки якщо ви щиро хочете допомогти своїй близькій. Молитва може передати духовні сили нужденному і допомогти у складній ситуації абсолютно несподіваним способом. Можливо, близька людина усвідомлює, як йому вийти зі складної ситуації, отримає допомогу від когось, або станеться щось ще, що наблизить дозвіл.

2
Покладайтеся на мудрість Бога.

При формулюванні прохання не використовуйте конкретних варіантів вирішення складної ситуації для вашого близької людини. Господь мудріше нас і може запропонувати інше, несподіване для нас рішення. Наприклад, формулювання: «Господи, допоможи, будь ласка, (ім`я) у вирішенні його (її) складної ситуації в сім`ї» може бути більш доречною, ніж прохання, щоб ця людина, наприклад, змінив чоловіка.

3
Ви можете втручатися в долю іншої людини тільки до певної межі.


Молитва може змінити життя іншої людини тільки при його готовності змінюватися самому. Якщо близька людина готова змінювати своє життя і докладає у цьому напрямку певні зусилля, то ваша молитва може послужити потужним каталізатором позитивних змін. В інших же випадках, молитва може бути просто сприятливим фоном для прийняття більш правильних рішень, підтримкою та захистом від серйозних помилок.

Пам`ятайте, що тільки сама людина може змінити своє життя, з вашою допомогою або без неї. Якщо він не готовий брати відповідальність і міняти свою ситуацію, а ви дуже усердствуете у своїх проханнях, то можлива ситуація, коли ви почнете перетягувати на себе його проблеми. Має бути певний баланс між його зусиллями і вашої молитовної допомогою.

4
Найбільшу силу має молитва матері за своїх дітей і групова молитва.

Відомо, що молитва матері за своїх дітей має особливу силу, оскільки діти з батьками пов`язані найміцнішими узами. Якщо в молитві беруть участь кілька осіб, то кожен наступний учасник підсилює силу молитви в 7 разів. Тобто одночасна молитва двох людей з певною проханням сильніше молитви однієї людини в 7 разів, трьох людей - уже в 49 раз і так далі.

5
Використовуйте доступні молитви для вираження прохання.

Ви можете вибрати будь-які доступні вам молитви (Отче наш, будь-які молитви до Богородиці, Православним Святим) і читати їх після виголошення прохання про допомогу іншій людині. Допомога вашому близькій прийде пропорційно тим душевним зусиллям, які ви зможете вкласти в процесі молитви за нього, тому сам текст молитви треба читати кілька разів, в деяких випадках сотні разів.

Ви самі зможете відчути, коли вкладено достатньо зусиль для того, щоб ваші молитви були почуті.


Переглядів: 4411

Увага, тільки СЬОГОДНІ!