Як розмножуються слони

Небагато зоопарки світу, в яких містяться слони, можуть похвалитися, що їхні величезні вихованці стали батьками. У неволі слони розмножуються погано - перебування на самоті позбавляє тварин соціальних навичок, необхідних для нормального встановлення відносин з протилежною статтю, крім того, на плодючість слонів впливають кліматичні умови зоопарків, часто зовсім не підходять для цих теплолюбних тварин. На волі слони розмножуються більш інтенсивно - у сприятливих умовах слониха може приносити потомство кожні 3-4 роки.
Як розмножуються слони
Інструкція
1
імена слонів
Слонихи досягають статевої зрілості до 10-12 років, у несприятливих для життя умовах статева зрілість настає пізніше - в 18-20 років. Здатність повноцінно виношувати потомство самки знаходять в 15-16 років. Самці стають статевозрілими в 10-15 років, але конкуренція з дорослими слонами рідко дозволяє їм починати розмножуватися раніше 25-30 років - у шлюбних поєдинках, як правило, перемагають сильніші і досвідчені самці.
2
Скільки важить слон
Приблизно з 20 років щорічно у молодих слонів протягом декількох тижнів, а іноді й місяців спостерігається стан, відомий в Індії як «муст». У цей період самці виявляють особливу агресивність, стають більш збудливими, ніж зазвичай. У крові самця під час мусту різко підвищується рівень тестостерону, з залоз, розташованих між вухом і оком, виділяється особливий секрет. У самок муст проявляється рідко, агресивність менш виражена.
3
Що люблять слони
У період мусту слони шукають самок, готових до спаровування, наближаються до черід, хоча в інший час ведуть одиночний спосіб життя або збираються в невеликі групи, що складаються тільки з молодих самців. Слони влаштовують шлюбні бої, доглядають за самками. Сформовані пари відокремлюються від стада на кілька днів, після спарювання слониха повертається в загальне стадо, самець йде в групу молодих слонів або залишається один.
4
треба ниток щоб свезать дедскій плете?
Естрального циклу у слоних триває близько 4 місяців, при цьому до розмноження самка готова тільки під час Еструс - протягом двох днів. У посуху статева активність тварин падає - у слоних не відбувається овуляція, самці не демонструють шлюбного поведінки.
5
Вагітність у слоних триває 22 місяці. Перед пологами самка залишає стадо, проте далеко від нього не йде. При появі дитинчати на світ породілля не залишається одна - її супроводжують одна або декілька слоних, щоб охороняти від хижаків, допомагати слоненяті встати на ноги, а іноді навіть надавати своєрідну допомогу при пологах, обережно витягаючи дитинчати за допомогою хобота. Як правило, у слонихи народжується одне дитинча, вкрай рідко - два. Вага новонародженого становить від 60 до 115 кілограмів у індійських слонів і від 90 до 130 кілограмів у африканських.
6
Незважаючи на значні розміри, слоненята залишаються залежними від матері дуже довго. Два роки і більше самка годує дитинча молоком, хоча тверду їжу слоненя здатний їсти вже через 6 місяців після народження. У стаді за малюками протягом декількох років доглядають нестатевозрілі молоді слонихи - для них це є свого роду підготовкою до материнства. «Няні» повертають дитинчат в стадо, якщо їм трапляється відбитися від групи, оберігають від хижих звірів. Надалі така опіка не тільки підвищує виживаність молодняка, а й забезпечує турботу майбутніх матерів про власний потомство.
Переглядів: 3614

Увага, тільки СЬОГОДНІ!