Який сенс у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці

Особливо важливі події із земного життя Богородиці згадуються православною Церквою в святах. Торжество Благовіщення Божої Матері відзначається 7 квітня за новим стилем і є одним з головних дванадесятих свят православної Церкви.
Який сенс у свята Благовіщення Пресвятої Богородиці

Святий апостол і євангеліст Лука оповідає у своєму Євангелії про подію явища архангела Гавриїла Діві Марії з метою сповіщення їй благої вісті про зачаття Сина Божого. Саме тому це свято так і називається - «Благовіщення». Всі велич цієї події можна розглянути і в тому, що навіть у дні святого Великого посту ця дата має на увазі послаблення в утриманні.

Православна Церква вкладає дуже серйозний сенс в подія Благовіщення Діві Марії. Так, в головному песнопении свята (тропарі) говориться, що цей день є початком спасіння всіх людей. Архангел Гавриїл сповістив благу звістку, яка стала радістю не тільки для тих, хто очікував Месію Спасителя, але й для всіх людей. Він сказав Божої Матері, що вона зачне, і Сина породить, якого необхідно буде наректи ім`ям Ісус, бо це чадо врятує людей від їх гріхів.




Божа Матір опинилася в сум`ятті, так як була дівою і не знала чоловіка. Але архангел сказав, що народжений їй буде від Святого Духа. Це велике чудо, яке приймається православними християнами. Богородиця смиренно дала свою згоду, яке і стало початком втілення задуму Бога про порятунок людей.

Таким чином, виходить, що саме блага вість про зачаття і наступному народження Христа стала початком сповіщення всього порятунку, яке задумав Бог по відношенню до людини, адже для того, щоб врятувати людей, необхідно було спочатку втілитися. Це головна суть і зміст свята Благовіщення пресвятої Богородиці. Можна сказати, що на цій події трималася вся надія і віра єврейського народу в обітованого Спасителя.


Переглядів: 3705

Увага, тільки СЬОГОДНІ!