Коли не здійснюється вінчання в православних храмах

Вінчання одне з семи церковних таїнств, під час якого молодята свідчать свою любов перед Богом, отримуючи благословення на спільну сімейне життя від Самого Господа. Перед тим, як приступити до вінчання необхідно знати дні, в які не звершується це велике таїнство.
Коли не здійснюється вінчання в православних храмах

Таїнство церковного одруження не може бути зроблено у дні чотирьох тривалих постів. Так, чи не вінчають у Різдвяний піст (28 листопада по 7 січня), Великий піст (час утримання завжди унікально, тому потрібно дивитися за церковним календарем), Успенський пост (14 - 28 серпня) і Петров пост (починається в різний час, але закінчується 12 липня). У правосланой традиції пост є часом стриманості, коли заборонені урочистості, присвячені шлюбу.

Таїнство вінчання не здійснюється в храмах у вівторок, четвер і суботу, так як ці дні передують пісним дням середи і п`ятниці і недільного святкового дня. Крім цього, вінчання заборонено напередодні найбільших церковних свят, що називаються, двунадесятими. Таких, наприклад, як Різдво Христове, Вознесіння, Преображення, Хрещення Господнє, Різдво Богородиці та кількох інших. Напередодні деяких інших великих свят, таких, як Покров Божої Матері, молодята також не можуть засвідчити свій любовний союз.




Існують певні тижні, під час яких таїнство вінчання не здійснюється. До них відносяться Святки, Масляна, Світла седмиця (тиждень).

У церковній богослужбової традиції існують особливий строгий пісний день, коли згадується Усікновення глави Іоанна Хрестителя. Ні на сам день (11 вересня), ні на передодні вінчання не здійснюється.

Ще одна практика, коли вінчання не відправляється у Церкві - переддень храмових свят. Ці урочистості для кожного храму свої. Необхідно знати, в честь якого святого або свята освячений Дім Божий.

У всі інші дні календарного року таїнство вінчання відбувається в усіх православних храмах. Тому перед тим, як планувати Церква шлюб, необхідно спочатку чітко вибрати дозволену дату.


Переглядів: 4492

Увага, тільки СЬОГОДНІ!