Які основні закони ісламу

По-арабськи слово «іслам» означає покірність, покора і слухняність. Як існуюча релігія, іслам вимагає послуху і повної покори Аллаху. В іншому значенні «іслам» перекладається як світ, а це означає, що можна досягти умиротворення душі тільки лише через покору Аллаху.
Які основні закони ісламу

П`ять основних колон ісламу


В ісламі існують п`ять найголовніших обов`язків, які були запропоновані прихильниками цієї віри:


- немає Бога крім Аллаха, а пророк Мухаммед є його посланником (шахада) -
- вчинення щоденної п`ятикратної молитви (салат) -
- пост під час місяця рамадана (саун) -
- милостиня для бідних (захід) -
- скоєне хоча б раз за все життя паломництво в Мекку (хадж).





Джерела віровчення ісламу


Найголовніший джерело віровчення у мусульман - це Коран. Він розуміється мусульманами як нестворене і предвечное «Боже слово», одкровення, яке Аллах продиктував пророку Мухаммеду через свого ангела Гавриїла. Так само, як і християнський Бог воплотився для православних в Ісусі Христі, Аллах відкрив себе в книзі Корані. Другим, менш значущим джерелом віровчень у мусульман є Сунна, чи священний переказ, в якому описуються приклади з життя пророка Мухаммеда. Сунни є матеріалом для вирішення правових, релігійних і соціально-політичних проблем, які виникають у мусульманської громади.


Найважливіші принципи релігії ісламу


Найважливішим принципом ісламу як релігії є найсуворіший монотеїзм, який носить лише безумовний і абсолютний характер. У Корані Аллах постає одночасно як всевишній, всемогутній, грізний і в той же час як співпереживав, милостивий і прощає Бог.


Іслам в розгорнутому розумінні означає цілий світ, в рамках якого встановилися і діють всі закони священного писання. У мусульман є поняття «дар ал-іслам», або обитель ісламу, а також протилежне поняття - «дар ал-харб», або територія війни, яка підлягає перетворенню в обитель ісламу за допомогою духовного чи військового джихаду.


Основи шаріату


Закони ісламу розробляються лише на основі хадисів (промов Пророка) і Корану. Основні поняття праведного життя мусульманина полягають в наступному:


- фарз - дія, яка зобов`язує кожного віруючого виконувати приписи, за виконання яких він отримає винагороду Аллаха, а за невиконання - суворе покарання - перехід до групи неверних-
- важіб - також як і фарз, зобов`язує віруючих виконувати визначене, за виконання якого віруючий нагороджується, але за невиконання людина не опускається в категорію невірних, а просто вважається великим грешніком-
- суннат - дії, які повинен прагнути виконувати кожен віруючий, за це він буде винагороджений Аллахом, але хто без причини не виконує Суннат, в судний день буде про це спрошен-
- мустахаб - дії, які повинен виконувати пророк або віруючі, але за невиконання покарання випливати не буде-
- харам - дія, яка категорично заборонено шаріатом, за його виконання передбачено суворе покарання (харам подібний православним 10 заповідей).


Переглядів: 4108

Увага, тільки СЬОГОДНІ!