Як в'їхати в Швейцарію

Швейцарія - невелика держава Західної Європи, відоме своїми якісними годинами, надійними банками і смачним сиром. Щоб в`їхати до Швейцарії, необхідно оформити ряд важливих документів.
Як в`їхати до Швейцарії
Інструкція
1
Швейцарія ще в 2008 році приєдналася до країн шенгенської угоди. З цього моменту, щоб в`їхати на територію цієї держави, потрібно мати або вид на проживання в одній з країн шенгенської зони або шенгенську візу.
2
Оформити шенгенську візу для поїздки до Швейцарії можна в зареєстрованій в посольстві турфірмі або в одному з російських візових центрів. Такі центри можна знайти у великих містах: Москва, Санкт-Петербург (необхідна попередня онлайн-запис), Хабаровськ, Єкатеринбург та ін.
3
Візи, які можуть бути оформлені для в`їзду до Швейцарії, можуть бути декількох видів. Туристична (категорія C) дозволяє перебувати на території країни до трьох місяців. Для її отримання потрібно пред`явити документи, що підтверджують або бронювання готелю або квартири, або оформлення турпоїздки.
4
Гостьову візу можна отримати, якщо хтось із ваших родичів або друзів, які законно проживають на території Швейцарії, висилає вам запрошення. Це віза також відноситься до категорії C і має короткостроковий період. До цього ж типу відноситься ділова віза. Робоча чи навчальна швейцарська віза може бути видана більш, ніж на 3 місяці. Термін перебування в країні зазвичай збігається з терміном оформленого для цієї мети договору.
5
Документи, необхідні для оформлення цих віз різняться. Основне, що ви повинні надати: закордонний паспорт, анкету, фотографії, копію річної медичної страховки, певна кількість грошових коштів.
6
Переїхати до Швейцарії на постійне місце проживання дуже важко, так як ця країна вважає себе закритою від іноземців. Право отримати посвідку на проживання (ВНЖ) мають громадяни, які прийняті на роботу в цю державу або в навчальний заклад. Жити в такому режимі можна до 10 років, продовжуючи вид на проживання кожні 3 місяці.
7
Після закінчення цього терміну громадянин може подати заявку на оформлення ПМЖ (постійного місця проживання). Але такі заяви можуть розглядатися від 3 до 5 років, а позитивний результат ніхто не гарантує.
Переглядів: 4759

Увага, тільки СЬОГОДНІ!