Як читати молитву для вдалої операції

Будь-яка хвороба вибиває людину з колії. Хвороба серйозна, пов`язана з хірургічним втручанням, тим більше народжує почуття беззахисності перед обличчям долі, змушує звернутися за допомогою до Бога.
Сповідь у лікарні
Будь-якої спеціальної молитви на випадок хірургічної операції не існує, але підготуватися до такої події християнин може і повинен.

Що взяти з собою в лікарню

Християнин повинен пам`ятати: хвороба посилається Богом саме для того, щоб людина могла відволіктися від повсякденної суєти і замислитися про вічне. Саме так слід сприймати свій стан. Дуже часто сучасній людині не вистачає часу, щоб почитати Євангеліє, праці отців Церкви, інші книги духовного змісту, спокійно розміркувати про прочитане. Хвороба надає таку можливість - і треба нею скористатися.




З книг потрібно взяти короткий молитвослов, Євангеліє або яку-небудь книгу духовного змісту, яку саме зараз хочеться почитати, яку раніше хотілося докладно вивчити, але не було часу. Якщо людина ніколи раніше не сповідався, найкращим вибором буде книга, що роз`яснює, як підготуватися до сповіді.

Можна взяти невелику ікону - наприклад, складень із зображенням Спасителя і Богоматері або ікону свого святого. При цьому потрібно правильно ставитися до ікони - як до священного предмета, необхідному для молитви, а не як до «талісмана», покликаному «захистити». Якщо принести в лікарню ікону не дозволили, переживати через це не варто: молитися можна і без неї.

Які молитви треба читати

Протягом всього перебування в лікарні потрібно намагатися дотримуватися звичайного порядку: повністю читати ранкове і вечірнє правило, молитви перед споживанням їжі і після нього. Якщо людина не в змозі читати ранковий і вечірні молитви повністю, або він не пам`ятає їх все напам`ять, а молитвослова при собі немає (наприклад, якщо хворий знаходиться в палаті інтенсивної терапії), потрібно читати хоча б стільки молитов, на скільки вистачить сил, або ті, які людина пам`ятає.

В даний час багато лікарень підтримують зв`язок з православними храмами: священики регулярно відвідують лікарні, сповідують і причащають пацієнтів, і цим потрібно скористатися. Якщо ж у даній лікарні такої практики немає, потрібно попросити близьких запросити священика, але сповідатися і причаститися до операції потрібно обов`язково. При цьому скасовуються деякі обмеження: від хворого не вимагають посту перед сповіддю і причастям, жінку, якій належить операція, можуть причастити навіть під час місячних.

Можна попросити близьких, щоб вони молилися за хворого - для цього є спеціальна молитва «Про болящих». Вони можуть також замовити в храмі молебень за здоров`я.

Напередодні операції потрібно не тільки прочитати звичайні вечірні молитви, але й помолитися за лікарів і медсестер, які будуть оперувати і асистувати. Вранці перед операцією потрібно помолитися, як зазвичай, а потім час від часу повторювати короткі молитви: «Господи, помилуй! Господи, благослови! Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене, грішного! »

Якщо лікар наполягає, щоб пацієнт на час операції зняв натільний хрест, сперечатися не потрібно - можливо, в цьому дійсно є необхідність. У цьому випадку хрестик можна повісити на руку.

Не потрібно уподібнюватися тим людям, які волають до Бога, коли їм важко, і забувають про Нього, як тільки небезпека мине. Виписавшись з лікарні, потрібно обов`язково відвідати храм і подякувати Всевишньому за зцілення. При цьому неодмінно потрібно помолитися і за лікарів.


Переглядів: 4084

Увага, тільки СЬОГОДНІ!