Якому святому молитися про все

Багато хто з нас ходять до церкви, звертаються до вищих сил за допомогою і порадою. Однозначно відповісти на питання, якому Святому молитися про все, не можна. Святих багато, і кожен з них може допомогти лише в певних сферах життя.
Молитва
Однозначно відповісти на питання, якому Святому молитися про все, не можна. Так вже прийнято в християнському світі, що кожен Святої відповідає за певну сферу життя. Наприклад, якщо вам потрібно вирішити квартирне питання, потрібно звертатися до святителя Спиридона Триміфунтського, який відповідає за матеріальне благополуччя. Коли є проблеми зі здоров`ям, можна звернутися до Божої матері.

Микола Чудотворець, Ангели-охоронці

Вельми часто звертаються до Святого Миколая Чудотворцю. Про нього можна сказати, що він допомагає позбутися практично всіх проблем і допомогти в багатьох починаннях. Те ж саме стосується і Святого Сергія Радонезького. А ось для зцілення від душевних і фізичних недуг краще звернутися до Святого Серафима Саровського.




Деякі в молитвах звертаються до свого Ангелу-хранителю, який здатний допомагати в будь-яких справах. Тільки чомусь згадують про Ангелу у хвилину розпачу, або на початку певного тривалого етапу. У повсякденному житті людина занурюється в сонний стан і забуває про покровителів.

Микола Чудотворець вшановується багатьма парафіянами як Святий, що допомагає у багатьох справах. Тільки не всі розуміють, як потрібно молитися і про що потрібно просити. Адже молитва - це розмова з Богом або зі Святим, який повинен вестися з відритої душею, з готовністю прийняти будь-який поворот подій.

Типи молитов

Розрізняють декілька типів молитов, з якими можна звертатися до Святих.

Самий перший рівень - словесна молитва. Вона допомагає сконцентрувати думку і висловити свої внутрішні сподівання. Подібним чином молиться більша частина людей. Важливо відзначити, що слова можуть проговорюватися у вигляді внутрішнього монологу, без вимови вголос.

Другий рівень - уявна молитва. Людина подумки звертається до Бога або Святому, щоб попросити про щось, або подякувати.

Третій рівень - образна молитва. До неї вдаються вкрай рідко, так як сучасний світ надто прив`язаний до слів і символів. Людина розучився образно мислити, тому й молитва подібним чином доступна не кожному. А ось ефект від неї набагато сильніше, так як невидимий світ сприймає образи, а не слова і думки.

Четвертий рівень - безмовна молитва. Це радість, радість, любов, передані Богу або Святому в ім`я любові. Подібні молитви - вищий пілотаж. Мало хто може похвалитися тим, що може отримувати радість просто від процесу життя. Тим більше, молитися подібним чином можуть лише одиниці. Така молитва несе в собі велику енергію і здатна творити чудеса.

Ісус Христос

Як би там не було, але в християнському світі найголовнішим Святим є Ісус Христос. Саме до нього можна звертатися з молитвами буквально по всіх приводів. Він стоїть вгорі церковної ієрархії, покровітельствуя не тільки людям, а й Святим.


Переглядів: 3868

Увага, тільки СЬОГОДНІ!