Кому молитися про допомогу в навчанні

Православного християнина завжди повинна супроводжувати молитва. У будь-яких складних життєвих ситуаціях віруюча людина звертається до Бога, Богородице або святим. У православних молитвословах існує безліч молитов на всяку потребу. Серед них можна знайти певні прохання про допомогу в навчанні.
Кому молитися про допомогу в навчанні

Віруюча православна людина у всіх своїх потребах намагається звертатися до Бога. Не є винятком прохання про допомогу в навчанні. Сам учень може звертатися до Господа, а також і родичі, і знайомі учня здатні здійснювати молитвословия за нужденного людини. Якщо під рукою немає молитвослова, то можна звертатися до Бога своїми словами. Існує також і певний молебень Богу про допомогу у навчанні та перед початком навчального процесу.

У християнській традиції особливо поширені моління про допомогу в навчанні Пресвятої Богородиці. Можна замовити молебень Божій Матері перед її іконою «Поповнення розуму». У молитвословах також містяться молитви Діві Марії перед цим чудотворним образом.




Серед святих, до яких звертаються про допомогу в навчанні, можна виділити святого пророка Наума. У народі навіть існує приказка про те, що пророк Наум наставить на ум.

Часто в молитвах про допомогу в навчанні звертаються до апостола і євангеліста Іоанна Богослова. Цей святий відомий своїм особливим богословським баченням вчення Христа, про що свідчить написане ним євангеліє і кілька соборних послань.

Преподобний Сергій Радонезький також відомий, як святий, який має особливу благодать допомагати у навчанні.

Необхідно відзначити, що недостатньо просто звертатися в молитвах до Бога або святим про допомогу в навчанні. Сам учень повинен намагатися отримувати знання і вдосконалюватися в придбанні останніх. Саме дія вільної волі людини, спрямоване на отримання знань, спільно з молитвою і можуть принести людині необхідний результат.


Переглядів: 3822

Увага, тільки СЬОГОДНІ!