Чому організація свідки Єгови не є християнською

Існує безліч релігійних організацій західного штибу, що позиціонують себе послідовниками Христа. Адепти численних сект цілком можуть називати себе християнами. Іноді подібне можна почути з вуст єговістів.
Чому організація Свідки Єгови не є християнською

Релігійна організація "Свідки Єгови" ніколи не була послідовниками християнської віри. Єговісти стали породженням західного християнства (протестантизму) і в процесі свого більш ніж столітнього розвитку повністю відійшли від основних істин будь-якої християнської Церкви (православної, католицької, протестантської).

Головна причина в тому, чому єговісти не є християнами - відмова від основного догмату про Бога. Християнська Церква однозначно стверджує, що Бог є Свята Трійця. "Свідки" це відкидають.

Наступний момент, який є показником християнської віри, - вчення про Христа як Бога. Цей догмат не береться єговістами. Вони кажуть, що Христос тільки лише Син, що має інше (хоч і подібне) єство від Отця. Це означає, що Христос - творіння Отця і не володіє божественною природою.

Християнське вчення про Святого Духа також не сприймається свідками Єгови. У їхньому розумінні Святий Дух всього лише сила, якась невизначена енергія Отця.

Виходить, що ті релігійні організації, які не беруть вчення про Трійцю не можуть бути названі християнськими. Причому, якщо навіть є таке найменування в назві самої організації, то це ще ні про що не говорить. Свідки Єгови якраз є тією групою людей, для яких немає поняття християнського Бога.

Це головна причина того, що єговісти не можуть називатися християнами. Необхідно вказати і на те, що в багатьох країнах єговісти навіть не вважаються релігійною організацією. Наприклад, у Франції з 1999 року.


Переглядів: 4393

Увага, тільки СЬОГОДНІ!