Що таке друге пришестя христа

За вченням християнської Церкви, Христос прийшов у світ для того, щоб врятувати людей. Він прийняв людське тіло, ставши Боголюдиною, і помер на хресті за гріхи світу, а потім воскрес і вознісся на небеса. В Євангеліях говориться про те, що буде і друга славне пришестя Господа.
Що таке друге пришестя Христа

У перший раз Господь Ісус Христос явив себе світові у лагідному і смиренному образі. Він народився в загоні для худоби, а його смерть стала ганьбою і приниженням. Але саме так Бог вирішує врятувати людину. Таким повинно було бути перше пришестя Господа в світ.

Після того, як Господь видимим чином покинув землю (вознісся на небо), в повітрі з`явилися ангели, що сповіщає апостолам про те, що учні знову побачать Господа таким же, яким він вознісся на небо. Християнська Церква говорить про те, що обов`язково відбудеться друге пришестя Христа. Однак, в останньому випадку вже не буде проявлена лагідність і смиренність Господа.

Головною метою другого пришестя Ісуса буде загальний суд над людством. Причому, не тільки живі будуть вопрошаеми про свої гріхи, але і всі люди, що жили на землі, воскреснуть для цього. Виходить, що друге пришестя Христа - це суд Богом всього человечества.Теперь Господь з`явиться у всій своїй славі з тисячами ангелів і святих. Друге пришестя буде повною протилежністю Боговтілення. У першому випадку все було смиренно і безславно, а при Страшному Суді буде у всій величі проявлятися слава Божества Христа.

У цей день гідні успадкують вічне Царство небесне, а грішники піддадуться муках. Іноді друге пришестя називають страшним днем, адже дуже боязно постати перед судом Бога. Також деколи кінець світу (апокаліпсис) асоціюється саме з другим пришестям Христовим.


Переглядів: 3581

Увага, тільки СЬОГОДНІ!