Чому християни називають Христа Спасителя світу

Християни називають Господа Ісуса Христа Спасителем. У всіх православних молитвословах збережено таке звернення до Ісуса. Це титулярні найменування закріплюється навіть і в деяких шедеврах світової архітектури і мистецтва різних країн світу, що є невипадковим і має своє відображення в загальному християнській свідомості.
Чому християни називають Христа Спасителем світу

Біблія говорить людині про те, що Христос прийшов у світ, щоб всі хто в Нього увірує отримали вічне життя. Святе Письмо оповідає про ту любов Бога до людей, яка є настільки сильною, що заради порятунку людства Христос зазнає навіть смерть на хресті. 

Саме тому, що Христос врятував людство Його і називають Спасителем. Однак, не всі чітко уявляють в чому полягало порятунок людей, завдяки якому Ісус і названий так. Христос Спаситель тому, що тільки після його хресної смерті у людини знову з`являється можливість бути в раю. Після моменту гріхопадіння відбувся розрив між Богом і людиною. Адам і Єва були вигнані з раю, який тоді перебував на землі. З гріхом входить у світ смерть, після якої всі люди потрапляють до пекла. Туди, де немає божественного світла. Так тривало до моменту хресної смерті Христа. Коли Господь втілився і став людиною подібним нам в усьому окрім гріха, Він не повинен був померти. Адже смерть, за вченням християнства, є наслідком занепалої гріховної природи людей. Але Христос вмирає на хресті, сходить в пекло і виводить звідти всіх, хто в Нього увірував. Виходить, що Господь рятує людину від вічного перебування в пеклі і дарує людям можливість знову потрапити в рай.




Спасителем Христос називається християнами ще й тому, що він врятував людей від рабства гріха, дьволу і проклятью. Порятунок від рабства гріха полягає в можливості людини (за сприяння благодаті) досягти святості. Рабство диявола журиться Христом в міру того, що пекло вже не володіє загробного долею всіх людей. Тому й прокляття на вічні муки тепер знято. 

Після хресної смерті Христа у кожного є можливість звернення до Бога і єднання з ним на духовному містичному рівні. Залишається тільки проявити своє бажання і волю до добра.


Переглядів: 3219

Увага, тільки СЬОГОДНІ!