Які чудеса здійснював христос

Євангелія розповідають про те, що під час свого земного життя Христос звершував безліч чудес. У них єврейський народ знаходив підтвердження божественної Особи Христа. Однак були й ті, у кого чудесні події викликали масу обурення, тому що законники та фарисеї єврейські не хотіли визнавати у Христі Бога.
Які чудеса здійснював Христос

Одними з найбільш вражаючих чудес, які здійснював Ісус Христос, були воскресіння мертвих. Євангелія розповідають про три випадки. Так, Господом був відроджений син наїнської вдови. Христос зглянувся над горем матері і повернув її сина до життя. Мало місце і воскресіння дочки Яіра. Але самим унікальним випадком воскресіння померлого можна назвати чудо з праведним Лазарем, який вже чотири дні був похованим у печері. Історія розповідає про те, що після воскресіння Лазаря останній став єпископом Церкви. Праведного Лазаря навіть хотіли вбити за те, що він був живим свідком великого чудо Христа.

Христос зціляв багато хворих. Особливі місця в Євангеліях оповідають про зцілення сліпих людей. Так, Христос повернув зір людині, який був сліпим від самого народження.




Христос зціляв розслаблених. У сучасному розумінні розслабленим можна назвати людину, у якої обмежена можливість пересування, тобто, інваліда. Було кілька випадків, коли розслаблені починали ходити.

У стародавні часи мало місце специфічну хвороба, яка називається проказу. Вона представляла собою захворювання, при якому тіло людини гниє заживо. З прокаженими людьми намагалися не спілкуватися, їх всіляко цуралися, а Христос таких людей зціляв.

Еванеглія розповідають і про інших чудесах Христа. Наприклад, Господь ходив по морю під час бурі, міг нагодувати кілька тисяч осіб всього лише кількома шматками хліба і рибами, а також виганяв бісів.

Усі свідчення про чудеса, скоєних Христом ясно показували певну божественну владу Господа, бо Христос в деяких випадках зцілень ще й прощав гріхи, що саме по собі є правом тільки Бога.


Переглядів: 3699

Увага, тільки СЬОГОДНІ!