Чому євреї не вірять в христа

Іудаїзм визначає, що головні істини Бог передав через пророків своєму обраному єврейському народу, як вчення Старого завіту. Вважаючи його непорушним фундаментом своєї віри, євреї не визнають священність Нового завіту, що містить вчення Ісуса Христа, спрямоване людям усіх національностей.
Чому євреї не вірять в Христа
Основою іудаїзму служить вчення закумульоване в Старому завіті. Ортодоксальна єврейська релігія не визнає священність Нового заповіту, в якому зібрано вчення Ісуса Христа. Релігія ж християн, як католиків так і православних, ґрунтується на всій Біблії в цілому, що містить і Старий і Новий заповіти. Тільки протестантизм (одна з гілок християнства) не визнає Старий Заповіт.

Доводи іудаїзму проти Христа

Єврейська релігійна література наводить деякі доводи, що нібито свідчать, що Христос не був Месією (пророком, посланцем Бога) і не міг бути боголюдиною, а його вчення, отже, не може бути істинним.




Згідно прогнозам стародавніх єврейських пророків, таких як Ісайя і Осія, істинний Месія, появи якого чекають євреї, повинен створити багато знаменних подій. Повернути світу божественну гармонію, воскресити мертвих, зібрати всіх розсіяних по світу євреїв у небесний Єрусалим, припинити всі війни і навіть тварин змусити жити мирно. Пришестя Месії повинно принести величезні міжнаціональні та соціальні зміни: "І перекують всі народи мечі на орала і списи свої - на серпи". Головні прикмети явища Месії - це наступ миру і загального братерства і припинення насильства.

Вчення про божественну природу Христа заперечується на тій підставі, що Бог не може втілитися в людині, як нескінченне не може вміститися в кінцевому. Невідомий Бог не може мати видимий образ.

Християнське вчення про Трійцю (Бог-отець, Бог-син і Святий Дух), нібито суперечить одкровенню Старого завіту про Єдиного Бога.

Ісус Христос, нібито порушував закони Тори (складової частини Старого завіту). Наприклад, Христос зцілив хвору жінку в священний для євреїв день Суботу. Не зупинив своїх учнів, коли в суботній день ті зривали колоски пшениці і перетирали їх для свого прожитку. Дозволив своїм учням не вимити руки перед вживанням їжі (в Торі прописаний величезний звід правил, що стосуються всього укладу життя євреїв). Нарешті, християнська релігія піднесла неділю на шкоду Суботи, що не узгоджується з єврейським законом.

Доводи іудаїзму на користь Христа

Існує, однак, і багато пророцтв тих же шанованих єврейських пророків, які підтверджують божественну суть Христа.
Так, наприклад, збігається передбачене місце народження помазаника Божого - Віфлеєм Іудейський, тобто те саме місце, яке ми згадуємо в Різдво Христове.

Збігається і передбачене час народження: в той період, коли Іудея втратить політичну незалежність- у дні Другого храму-незадовго до зруйнування Єрусалима (70 р) і розсіювання євреїв по всім народам.

Збігаються і різні подробиці передбачені у долі Месії і відбулися з Христом, наприклад те, що він буде відданий за 30 срібняків. Подробиці переслідувань, страждань і страти Ісуса, передбачені пророком Ісаєю за 700 років до події.

Один з багатьох або єдиний?

Скептицизм представників ортодоксальної іудейської релігії у відношенні до Ісуса Христа, почасти пояснюється існуванням низки проповідників-вчителів називали себе істинними месіями. За останні 2 тис. Років налічувалося близько 60 претендентів на звання помазаник Божий.

Очікування єврейського народу були виконані Христом в буквальному сенсі, відповідно до пророкувань стародавніх єврейських пророків. Тому, немає підстав очікувати увірування євреїв в Христа, як в Спасителя, по крайней мере, до його Другого пришестя.


Переглядів: 3372

Увага, тільки СЬОГОДНІ!